Operasyon Teklifi Kabulü
10.12.2013 / Projeler

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ergoterapi Bölümü tarafından hazırlanan ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’na verilmiş olan “Engelli Bireylerde Sosyal ve Öz Yönetim Becerileri Eğitimi ile İstihdamın Artırılması” (Increasing the Employability of Disabled People through Social and Self-Management Skills Training) isimli operasyon teklifi kabul edilmiştir. 

Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’na verilmiş olan 

  • “Engelli Bireylerde Sosyal ve Öz Yönetim Becerileri Eğitimi ile İstihdamın Artırılması” (Increasing the Employability of Disabled People through Social and Self-Management Skills Training) ve 
  • “Kariyer Geliştirme ve Yönlendirme Merkezi Aracılığıyla Yeni Üniversite Mezunlarının İstihdam ve Girişimciliğinin Artırılması” (Increasing the Employability and Entrepreneurship of New University Graduates through a Career Development and Guidance Center) isimli operasyon teklifleri kabul edilmiştir. Bu iki operasyonun toplam hibe miktarı 7.985.600 Euro’dur ve bu miktarın tamamı üniversitemizce yönetilecektir. İki operasyon teklifi kabul edilen tek kurumun Hacettepe Üniversitesi olması ayrı bir kıvanç konusudur.

Bu operasyonların hazırlanmasında ve koordinasyonunda emeği geçen Yrd. Doç. Dr. Suat Kasap, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Doç. Dr. Gamze Ekici ve Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Melek Yaman Kasap’a teşekkür ederiz.