Haberler / Yayınlar
Yangınlara İlişkin Rapor Yayında
Son dönemde meydana gelen orman yangınlarına ve yangın sonrası yapılması gerekenlere ilişkin hazırlanan rapor yayınlandı.
17.08.2021 | Yayınlar
Faz 3 Ara Analizine Göre CoronaVac COVID-19 Aşısı Güvenli ve Hastalığa Karşı Koruyucu
Türkiye'de 18-59 yaşları arasında 10.000'den fazla katılımcının katıldığı faz 3 rastgele kontrollü çalışmanın ara analizi, iki doz CoronaVac'ın semptomatik COVID-19'a karşı etkinliğinin %83,5 olduğunu gösteriyor
20.07.2021 | Yayınlar
Dr. Okan İçten, European Journal of Inorganic Chemistry Dergisi'nde
Dr. Okan İçten, “European Journal of Inorganic Chemistry” tarafından VIP (Very Important Paper) ve ayrıca dergi kapağı olarak seçilerek yayınlanmıştır.
10.06.2021 | Yayınlar
FBE Veri Analiz Birimi'nden 52 Yılı Kapsayan Rapor
Fen Bilimleri Enstitüsü Veri Analiz Birimi, 1968-2020 yılları arasında yapılmış lisansüstü tezlerini kapsayan "Hacettepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğretim Performansı Raporunu" yayınladı.
05.05.2021 | Yayınlar
Doç. Dr. A. Şirin Okyayuz'un Çalışması Birleşmiş Milletler Yayınında
Doç. Dr. A. Şirin Okyayuz, Birleşmiş Milletler'in 'International Telecommunication Union, Intersector Rapporteur Group on Audiovisual Media Accessibility' kurumunun daveti üzerine, Prof. Dr. Mümtaz Kaya ile Dr. Öğr. Üyesi Sinem Bozkurt'un katkılarıyla yapılan engelsiz erişimle ilgili çalışmaları araştırmacılar adına temsilci olarak sunmuştur.
21.04.2021 | Yayınlar
Nüfus Etütleri Enstitümüz ve Birleşmiş Milletler'den 2 Önemli Rapor
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ülke Ofisi arasındaki iş birliği kapsamında hazırlanan 2 önemli rapor kamuoyuna sunuldu.
16.04.2021 | Yayınlar
Nüfus Etütleri Enstitümüzden Yeni Kitap
Nüfus Etütleri Enstitümüz tarafından yayınlanan yeni kitap, Suriyeli göçmenlerin durumlarına ayrıntılı bir bakış sunuyor.
16.04.2021 | Yayınlar
Doç. Dr. Gamze Bora Human Molecular Genetics Dergisi'nde
Doç. Dr. Gamze Bora'nın yeni araştırma makalesi, “Human Molecular Genetics” dergisinin Aralık 2020 sayısında kapak görseli olarak öne çıkarıldı.
01.04.2021 | Yayınlar
Prof. Dr. Şuayib Yalçın Editörlüğünde Gastrointestinal Onkoloji Ders Kitabı
Gastrointestinal onkoloji alanında dünyada bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı ders kitaplarından biri olarak yazılan Textbook of Gastrointestinal Oncology (Gastrointestinal Onkoloji Ders Kitabı), Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayib Yalçın editörlüğünde hazırlandı.
01.09.2019 | Yayınlar
Yrd. Doç. Dr. Gürcan Günaydın Nature Communications Dergisi'nde
Yrd. Doç. Dr. Gürcan Günaydın’ın aralarında bulunduğu dört kişiden oluşan çalışma ekibinin makalesi Nature Communications dergisinde yayınlanmıştır.
01.02.2018 | Yayınlar
Prof. Dr. Osman HORATA'nın Kitabı Harvard Üniversitesi'nde
Prof. Dr. Osman HORATA'nın, “Cemâlî Hümâ vü Hümâyûn Analysis-Critical Text-Facsimile” adlı kitabı, Harvard Üniversitesi Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü tarafından yayımlandı.
01.12.2017 | Yayınlar
Prof. Dr. Murat Yurdakök'ten Tıp Tarihinin En Kapsamlı Kitabı
Türkiye'de bugüne kadar yayımlanmış en kapsamlı ve en hacimli Türkçe tıp kitabı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yurdakök editörlüğünde hazırlandı.
27.02.2017 | Yayınlar
Öğretim Üyelerimiz, The Untold Story of IFN-g in Cancer Biology Dergisi'nde
Doç. Dr. Güneş Esendağlı ve Uzm. Mol. Biol. M. Alper Kurşunel’in çalışması, The untold story of IFN-g in cancer biology dergisinde yayınlanmış ve ilgili makalede yer alan figürlerden birisi derginin kapağında yer almak üzere seçilmiştir.
01.10.2016 | Yayınlar
Prof. Dr. Adnan Tercan'dan Module Theory, Extending Modules and Generalizations Kitabı
Prof. Dr. Adnan Tercan'ın "Module Theory, Extending Modules and Generalizations Birkhauser, Springer" Monograph kitabı yayımlanmıştır.
15.06.2016 | Yayınlar
Türk Doktorun Amerika'daki Başarısı
Prof.Dr.Tolga Tözüm, Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Dergisinin 2015 yılı son sayısının kapağında yer aldı.
30.12.2015 | Yayınlar
Öğretim Üyelerimiz, "Nature Nanotechnology" Dergisinde
öğretim üyelerimizin "Nature Nanotechnology" dergisindeki "Squalenoyl adenosine nanoparticles provide neuroprotection after stroke and spinal cord injury" başlıklı makalesi yayınlandı.
01.05.2014 | Yayınlar
Arş.Gör. Havva Tümay Temiz, Science Magazin Dergisinde
Üniversitemiz Gıda Araştırma Merkezi Arş.Gör. Havva Tümay Temiz’in Science Magazin Dergisindeki yazısı
10.03.2014 | Yayınlar
Prof. Dr. Seza Özen ve Doç. Dr. Ömer Karadağ, NEJM Dergisinde
Prof. Dr. Seza Özen ve Doç. Dr. Ömer Karadağ'ın New England Journal of Medicine (NEJM) dergisindeki makalesi
19.02.2014 | Yayınlar
Öğretim Üyelerimiz "Spreading Depression Triggers Headache by Activating Neuronal Panx1 Channels" Dergisinde
Hülya Karataş, Şefik Evren Erdener, Yasemin Gürsoy-Özdemir, Emine Eren-Koçak, Zümrüt Duygu Şen, Turgay Dalkara ve Sevda Lüle'nin "Spreading Depression Triggers Headache by Activating Neuronal Panx1 Channels" başlıklı makaleleri SCIENCE dergisinin 1 Mart 2013 tarihli 339. sayısında yayınlanmıştır.
01.03.2013 | Yayınlar
Orhan Esad Akgün'e BM'de Görev
BM 67. Genel Kurulu III. Komite çalışmalarına gençlik temsilcisi olarak Orhan Esad Akgün katılacaktır.
10.09.2012 | Yayınlar