Haberler / Araştırma
Kahramanmaraş'ta 7 Bin 500 Yıllık Köy Kalıntıları Bulundu
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yapılan kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin başkanlığında devam ediyor.
08.09.2021 | Araştırma
5 Bin Yıllık 40'tan Fazla Mezar Ortaya Çıkarıldı
Eskişehir'de Küllüoba Höyüğü’ndeki arkeolojik kazılarda, milattan önce 3 bin yıllarına dayanan küp şeklinde 25 çocuk mezarıyla iskeletlerin yanı sıra ölü hediyesi olarak bırakıldığı tahmin edilen mühür, saç halkalar ve takılar bulundu.
08.09.2021 | Araştırma
İlk Yerli Kuantum Kimyasal Yazılımı MacroQC Yayında
İlk Yerli Kuantum Kimyasal Yazılımı MacroQC, Prof. Dr. Uğur Bozkaya Araştırma Grubu Tarafından Yayınlandı.
02.09.2021 | Araştırma
Aydın Tepecik Höyüğü'nde 3500 yıllık 'seramik fırın' bulundu
Aydın'ın Çine ilçesindeki, geçmişte ticaret merkezi olarak bilinen Tepecik Höyüğü'nde, 3500 yıl öncesine ait "seramik fırın" ortaya çıkartıldı.
31.08.2021 | Araştırma