Kontrabas Sanat Dalının Başarısı
16.08.2014 / Ödüller

Dünyanın en önemli buluşmalarından birisi olarak kabul edilen ve Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan International Society of Bassist ''ISB'' tarafından bu yıl Avrupa ayağı 16-21.08.2014 tarihleri arasında Polonya'da düzenlenen Uluslararası 5.Dünya Kontrabas Yarışması’nda Okulumuz Öğretim Üyesi Doç.Burak Karaağaç Kontrabas sınıfı Öğrencilerinden Tuncay İpteş (Lise 9.sınıf) öğrencisi Genç Yaş Kontrabasçılar kategorisinde birincilik ödülünü, Gizem Sözeri (Lise 12. sınıf) Orta Yaş Kontrabasçılar kategorisinde birincilik ödülünü, Oda Müziği dalında Fırat Korkmaz'ın (Lisans 3.sınıf) solo kontrabasçılığını yaptığı Quartet ile birincilik ödülünü, Evren Şen (Lisans 4. sınıf) profesyonel kategoride ikincilik ödülünü aldı.

Buradaki 3 birincilik ve bir ikinciliğin hemen ardından; 23-29.08.2014 tarihleri arasında Hollanda' da düzenlenen ''Amsterdam Bass-2014'' 350 katılımcıyı aşan Uluslararası Kontrabas Yarışması’nda Tuncay İpteş (Lise 9.sınıf) öğrencisi Genç Yaş Kontrabasçılar kategorisinde tekrar birincilik ödülüne. Gizem Sözeri (Lise 12 sınıf) Orta Yaş Kontrabasçılar kategorisinde tekrar birincilik ödülüne layık görüldüler.

Uluslararası iki yarışmada toplam 5 Birincilik ödülü ve 1 ikincilik ödülü alan Öğretim Üyemiz Doç.Burak Karaağaç'ı ve Öğrencilerni Rektörümüz Prof. Dr. A. Murat Tuncer kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.