İyi ki doğdun Hacettepe
08.07.2022 / Yönetim

 

Elli beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugün, Hacettepe Üniversitesi muasır medeniyetler arasına girme hedefi doğrultusunda genç nesilleri en iyi şekilde yetiştirme, araştırma ve toplumsal hizmet alanında milletimize en iyi hizmeti verme görevini layıkıyla gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.” sözüne uygun olarak çıktığımız kutlu yürüyüşümüzde, Hacettepe Üniversitesi olarak gelişmiş ülkelerin üniversiteleri ile her alanda rekabet edebilecek konuma gelmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimizi, öğrenci ve mezunlarımızı kutlar, ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet dilerim.

Hacettepe Ailesi olarak kurucumuz merhum Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın “Daha ileriye… En iyiye…” vizyonuna uygun olarak, gelecek yıllarda da ülkemizin ve milletimizin ekonomik ve sosyal gelişimi için azim ve kararlılıkla Cumhuriyetin değerleri ve bilimin ışığında yürüyüşümüze, yorulmadan devam edeceğiz.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Mehmet Cahit GÜRAN
Rektör