Hacettepe Üniversitesi mezunlarını uğurladı
07.07.2022 / Eğitim

Hacettepe Üniversitesi, bu yıl ön lisans ve lisans eğitimlerini tamamlayan 6 bin 261 öğrenciye diplomalarını verdi. 27 Haziran’da başlayıp 6 Temmuz’a kadar devam eden mezuniyet maratonunda binlerce öğrenci coşku içinde kep fırlattı.

Hacettepe Üniversitesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenleri, Beytepe Yerleşkesi Açık Hava Tiyatrosu ve Sıhhiye Yerleşkesi Açık Amfi’de yapıldı. Yoğun bir öğrenim sürecinin ardından 16 fakülte, 1 konservatuvar, 2 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulundan mezun olan 6 bin 261 öğrenci diploma aldı. Öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya fırlattığı törenler, Hacettepe Üniversitesinin kurumsal youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Canlı yayınlarımız törenlerimize bizzat katılamayan on binlerce kişi tarafından ilgi ile izlendi. Üst düzey teknik araçlar kullanılarak gerçekleştirilen törenlerimize katılan binlerce mezunumuz hayatları boyunca hatırlayacakları değerli bir anının parçası oldular.

Üniversitemiz tören komitesi tarafından hazırlanan standart program akışına göre törenlerimizde fakülte/konservatuvar/meslek yüksekokulu birincisi, fakülte dekanı/konservatuvar müdürü/ meslek yüksekokulu müdürü ve Üniversitemiz rektörünün konuşmalarına yer verildi. Üniversite yönetimi ve öğretim üyeleriyle birlikte ailelerin de katıldığı mezuniyet törenlerinde konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran velilere seslendi. Güran “En büyük övgüye layık gizli kahramanlar mezunlarımızın fedakar aileleri. Sizler özveriyle gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Evlatlarınızı, eğitim aldıkları alanın gerektirdiği mesleki bilgiye ve yetkinliğe sahip bireyler olarak sizlere ve milletimize teslim ediyoruz” diye konuştu.

Törenler sırasında fakülte, meslek yüksek okulu ve konservatuvar birincileri yaptıkları konuşmalarla yaşanan gurur ve coşkunun sözcüsü haline geldiler. Diş Hekimliği Fakültesi'nden Cansu Aydoğan, Eczacılık Fakültesi'nden Zeynep Dağ, Edebiyat Fakültesi'nden Anıl Acar, Eğitim Fakültesi'nden Ayça Gökçe, Fen Fakültesi'nden Ayşegül Bülbül, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nden Selenay Aydoğdu, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Kıvılcım Feyzioğlu, Hemşirelik Fakültesi'nden İrem Boylu, Hukuk Fakültesi'nden Recep Çakır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yağız Yeldan, İletişim Fakültesi'nden Zafer Yılmaz, Mühendislik Fakültesi'nden Ece Kunduracıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Zeynep Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi'nden Tevhide Değer Morina, Tıp Fakültesi'nden Eylül Kasapoğlu, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan Doğaç İşbilen, Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan Rüstem Karaarslan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Şevval Kadir, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan Büşra Demir konuşmalarıyla başta kendilerinin ve tüm öğrencilerimizin mutluluğunu dile getirdi.

Yaklaşık 2 hafta boyunca süren 20 mezuniyet töreninde görev alan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personelimiz büyük bir özveri ve gayretle çalışarak, törenlerimizin pürüzsüz şekilde tamamlanmasında önemli rol oynadılar.

https://mezunum.hacettepe.edu.tr/