“Doğramacı Binası” nın açılışı yapıldı
12.09.2022 / Yönetim

Üniversitemiz yeni idari binasının açılış töreni 9 Eylül Cuma günü Beytepe Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Açılış törenine, Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Atalar, Tepe İnşaat yöneticileri, Sayıştay ve Ulaştırma Bakanlığından yetkililer, Hacettepe Üniversitesi senatosu, yönetim kurulu üyeleri ve idari personeli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül gibi özel bir günde yeni binanın açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Bazı işler vardır kördüğüm olmuş ve o kördüğümleri çözmeden ipi açmanız mümkün değildir. Bu öyle bir işti. Biz Hacettepe Üniversitesi olarak bir kör düğümü çözdük. O yüzden bugün benim için çok özel bir gün. İş yapmak kadar zor bir şey yok; bahaneler, hassasiyetler, egolar her zaman ön plana çıkabiliyor ama iş yapmak, başarmak ve bir eseri ortaya koymanın hazzı bütün bunların üzerindedir. Üniversitemizi ayaklarındaki prangalardan kurtararak daha hızlı koşabilir hale getirecek noktaya doğru ilerliyoruz.”  

Rektör Güran, yeni idari binaya “Doğramacı Binası” adını verdiklerini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende, Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Atalar da bir konuşma yaparak tıp alanında Türkiye’nin ileride olmasının en büyük nedeninin İhsan Doğramacı ve Hacettepe Üniversitesi olduğunu belirtti. Atalar “Bu güzel binayı o kördüğümü çözerek Hacettepe Üniversitesine kazandıran Rektörümüz Cahit Güran’a çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Güran, binanın yapımında emeği geçen Abdullah Atalar’a ve Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz’a Hacettepe’nin sembolü geyik heykeli ve teşekkür belgesi takdim ederek “Doğramacı Binası”nın açılışını gerçekleştirdi.

Sıhhiye Yerleşkesinde hizmet veren İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, İç Denetim Birimi Başkanlığı ve Personel Dairesi Başkanlığı Beytepe’deki yeni binaya taşındı. 
Sıhhiye Yerleşkesinde yaklaşık 5 bin metrekarelik alanın boşaltılmasıyla sağlık kampüsünün eğitim, araştırma ve sosyal ihtiyaçlarına dönük olarak daha kullanılabilir hale getirilmesi planlanıyor.