“Üniversitede İlk Yıl Deneyimi Mesleki Ağı” Paylaşımları
14.04.2022 / Eğitim

“Üniversitede İlk Yıl Deneyimi Mesleki Ağı” Türkiye’deki farklı üniversitelerde lisans eğitiminin ilk yılındaki öğrencilerin uyum süreçlerine destek olmayı, yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen programların yürütücülerinin bir araya geldiği bir oluşumdur. 2017 yılında kurulan mesleki ağda 88 kurum ve 200’ü aşkın üye bulunmaktadır. 

Üniversitede İlk Yıl Deneyimi Mesleki Ağı üyeleri tarafından organize edilen aylık temalı çalıştaylar kapsamında, mart ayı ev sahipliğini Hacettepe Üniversitesi ve Sabancı üniversitesi ile birlikte gerçekleştirmiştir.

22 Mart 2022 tarihinde online platformda yapılan toplantıda Hacettepe Üniversitesi Sürdürülebilir Öğretme ve Öğrenme Merkezi öğrenci odaklı çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen, 2021-2022 Güz dönemine pilot uygulama ile başlayan ve 2021-2022 Bahar döneminde devam eden Akademik Akran Destek programımız paylaşılmıştır. Üniversitede İlk Yıl Deneyimi Ağı üyesi Dr. Dilek Avcı tarafından gerçekleştirilen sunumda Hacettepe üniversitesi Akademik Akran Destek programı model olarak sunulmuştur.