Sosyal Bilimler Alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Hacettepe'nin
13.12.2019 / Ödüller

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu. Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Sosyal Bilimler alanında 2019 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi oldu. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Sosyal Bilimler alanındaki ödülün "tarih ve kültür tarihçiliğine yaptığı katkıları, İslam tarihindeki tasavvufi grup, kişi ve yapıları sosyal tarih perspektifinden titizlikle inceleyen akademik çalışmaları" dolayısıyla Ahmet Yaşar Ocak'a verilmesinin uygun bulunduğu ifade edildi.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne 1972 yılında asistan olarak giren Ocak, tarih alanında bilim uzmanlığını Hacettepe Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden aldı. Ahmet Yaşar Ocak, Hacettepe Üniversitesi'nden 1983 yılında doçent ve 1988 profesör oldu. Hacettepe'de Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olarak uzun yıllar görev yapan Yaşar Ocak, aynı bölümden emekli oldu.