Robot Topluluğumuza Ödül
24.04.2012 / Ödüller

Hacettepe Robot Topluluğu'na bir ödül de İTÜ Robot Olimpiyatları'ndan geldi

12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından altıncısı düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları İTÜRO 2012'ye Hacettepe Robot Topluluğu adına katılan bölümümüz lisans öğrencileri Tugay ARSLAN, Bakır Mert CANER ve Kemal Burak DOĞAN "İnsansız Hava Aracı" adlı projeleri ile "Serbest Kategori"de ikincilik ödülünü kazandılar.

İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenen etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir organizasyon olup, katılımcı gruplar Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Süpürge, Yangın Söndüren, Kendini Dengeleyen, Süpürge ve Serbest Kategori gibi robot kategorilerinde yarışmaktadırlar.

Bölümümüz bünyesinde Dr. Atila Yılmaz danışmanlığında 2005 yılında kurulmuş olan Hacettepe Robot Topluluğu (
//robot.ee.hacettepe.edu.tr) her yıl katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan bu güne kadar aldığı 10'dan fazla ödülle Hacettepe Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etmektedir.

Detaylı bilgiye etkinliğin Web sitesi 
//www.ituro.itu.edu.tr/ üzerinden ulaşılabilir.

Kazanan ve etkinliğe projeleri ile katılan Hacettepe Robot Topluluğu üyesi diğer öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.