Nadir Yapılan İki Aşamalı 'Böbrek' Operasyonlarına Hacettepe İmzası
23.05.2022 / Diğer

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tekgül, dünyada bağırsak kullanarak çalışmayan mesaneleri büyütme ve ardından böbrek nakli yapabilen sayılı merkezler içinde yer aldıklarını, bu yöntemle 30 çocuğu sağlığına kavuşturduklarını belirtti.

Avrupa Çocuk Ürolojisi Derneği Başkanlığına da seçilen Tekgül, mesane problemlerinin çocuklarda idrar kaçırma, gelişme geriliği, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları ve kronik böbrek bozukluklarına uzanan ciddi sıkıntılara sebep olduğuna dikkat çekerek, bu durumdaki çocuklara kendi bağırsağını kullanarak mesane büyütme ameliyatları yapıldığını söyledi.

Hastaların bir kısmında böbrek fonksiyonları da bozuk olduğu için mesane operasyonlarının ardından böbrek nakli yapıldığını dile getiren Tekgül, bu hastaların hemen hepsinin sağlıklı bir şekilde normal yaşantılarını sürdürdüğü bilgisini paylaştı.