Diş Hekimliği Fakültesine YÖK’ten Turuncu Bayrak
05.09.2022 / Ödüller

Diş Hekimliği Fakültesine YÖK’ten Turuncu Bayrak

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, YÖK’ün düzenlediği “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde verilen “Turuncu Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.

Yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen, Engelsiz Üniversite Ödülleri için bu yıl 114 üniversiteden toplam 1074 başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, 84 üniversite 384 bayrak almaya hak kazandı.

2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ne başvuran Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, engelliler için tüm mekânlarının erişilebilir olduğunu Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde verilen “Turuncu Bayrak” ödülüyle tescillemiş oldu.