2020 Yılı Hacettepe Ödülleri Sahiplerini Buldu
26.10.2021 / Ödüller

Hacettepe Üniversitesi Senatosu’nun 8 Ocak 1992 tarihli oturumunda, 92-9 karar sayısı ile kabul edilen Hacettepe Üniversitesi Ödül Yönergesi ile sunumuna başlanan Hacettepe Ödülleri, hangi üniversiteden olursa olsun araştırmacıların bilimsel çalışmalarını desteklemek, üstün niteliklerini ve başarılarını toplumla paylaşmak, yaşamları boyunca topluma hizmet adına sergiledikleri başarılar ya da gerçekleştirdikleri çalışmalara saygı göstermek için veriliyor.

2020 Yılı Hacettepe Ödülleri, 25 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde sahiplerini buldu.

Hacettepelilik Ünvanı
Prof. Dr. Canan Özgen
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi

Topluma Hizmet Ödülü
Prof. Dr. Hasan Mandal;
TÜBİTAK Başkanı

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri

Eğitime Katkı Ödülü
Prof. Dr. Turgay Dalkara
Hacettepe Üniversitesi, Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü Öğretim Üyesi

Bilim Ödülü
Sosyal ve Beşeri Bilimler:
Prof. Dr. Mustafa Serdar Köksal
Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi

Tıp ve Sağlık Bilimleri:
Prof. Dr. Sevtap Arıkan Akdağlı
Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi

Sanat Ödülü
Doç. Hüseyin Özçelik
Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü Öğretim Üyesi

Bilim Teşvik Ödülü
Sosyal ve Beşeri Bilimler:
Doç. Dr. Ufuk Balaman
Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi

Fen ve Mühendislik Bilimleri:
Doç. Dr. Bengi Özgün Öztürk
Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi

Tıp ve Sağlık Bilimleri:
Dr. Öğr. Üyesi Merve Gültekinoğlu Bayram
Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi

Hacettepe Ödülleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için ilgili web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.