2020 Asaf Savaş Akat İktisat Ödülü Hacettepe'nin
30.03.2020 / Ödüller

İktisat ve Toplum Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2020 Asaf Savaş Akat İktisat Ödülü'nün sahibi, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. M. Aykut Attar oldu. Doktor Öğretim Üyesi Attar, "Long-run economic growth in Turkey: Sources, pitfalls, and prospects" başlıklı makalesiyle ödüle değer görüldü.

Türkiye ekonomisinin uzun dönemli büyüme ve kalkınma deneyimini farklı modeller ışığında değerlendirerek bu alandaki temel nedenleri irdeleyen ve söz konusu alanda geniş kapsamlı model geliştirmeye yönelik çalışmaları nedeniye Sosyal Bilimler alanında 2017 Hacettepe Bilim Tevşik Ödülü'ne layık görülen Attar, halen İktisat Bölümü İktisat Tarihi Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.