Hacettepe 55. yıl dönümünde Anıtkabir’de
08.07.2022 / Yönetim

Hacettepe Üniversitesinin 55. kuruluş yıl dönümünde, üniversite senatosu üyeleri ve yöneticileri Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

8 Temmuz 1967’de kurulan Hacettepe Üniversitesinin 55. kuruluş yıl dönümünde, üniversite senatosu üyeleri ve yöneticileri Anıtkabir’i ziyaret etti. Ata’nın huzuruna çıkan Hacettepe heyeti, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere şunları yazdı: “Hacettepe Üniversitesi Senatosu Üyeleri ve yöneticileri olarak huzurunuzda olduğumuz bu gün, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor ve üniversite olarak gelecek on yıllarda da ülkemizin ve milletimizin ekonomik ve sosyal gelişimi için azim ve kararlıklıkla, Cumhuriyet’in değerleri ve bilimin ışığında yürüyüşümüze yorulmadan devam edeceğimize söz veriyoruz.”

Yıl boyunca düzenlediği birçok etkinliği 55. yıl dönümü kapsamında gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi, 55. yıla özel tasarladığı logosuyla da dikkat çekiyor. Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından 55. yıla özel bestelenen süitin ilk kez seslendirileceği yeni akademik yılda da kutlamalar, konser ve şenliklerle devam edecek.