Hacettepe Yaşam Bilimleri ve Tıp Alanında Yine Lider
04.03.2020 / Sıralamalar

“QS World University Ranking by Subject” dünya üniversitelerini 2021 yılında beş temel konu başlığı altında, 51 alt konu başlığı kapsamında değerlendirirken, 157 ülkeden toplam 1.453 üniversiteyi sıralamaya aldı.

Değerlendirme sonuçlarına göre;

Üniversitemiz 2018 yılında 2, 2019 yılında 5, 2020 yılında 6, 2021 yılında ise aşağıda sıralanan 10 alt konu başlığında sıralamaya girmeyi başardı.

1. Bilgisayar Bilimleri ve Enformasyon Sistemleri
2. Biyolojik Bilimler
3. Eczacılık ve Farmakoloji
4. Eğitim
5. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
6. Fizik ve Astronomi
7. Kimya Mühendisliği
8. Makine Mühendisliği
9. Matematik
10. Tıp

Hacettepe Üniversitesi “Yaşam Bilimleri ve Tıp” ana başlığında genel sıralamada 301. sırada yer alarak yükselişini sürdürürken, ülke sıralamasında ise 1. sıradaki yerini korudu.
Üniversitemiz “Yaşam Bilimleri ve Tıp” ana başlığı altında yer alan;

“Tıp” alt konu başlığında genel sıralamada 251-300 bandına yükselirken, ülke sıralamasındaki 1. konumunu korumaya devam etti,

“Eczacılık ve Farmakoloji” alt konu başlığında genel sıralamada 251-300 bandından sıralamaya ilk kez dahil oldu ve Türkiye’deki üniversiteler arasında 1. sıraya yerleşti,

“Biyolojik Bilimler” alt konu başlığında genel sıralamada 351-400 bandına ve  ülke sıralamasında ilk sıraya yükseldi.

“Sosyal Bilimler ve Yönetim” ana başlığı altında yer alan ”Eğitim” alt konu başlığında ise üniversitemiz geçtiğimiz iki yılda 251-300 bandındayken, bu yıl 201-250 bandına yükseldi.

“Doğa Bilimleri” ana başlığı altında yer alan ”Matematik”, “Kimya” ve “Fizik ve Astronomi” alt başlıklarında da üniversitemiz yükselişini devam ettirdi.

“Mühendislik ve Teknoloji” ana başlığı altında yer alan “Kimya Mühendisliği”, “Makine Mühendisliği” ve “Bilgisayar Bilimleri ve Enformasyon Sistemleri” alt başlıklarında da üniversitemiz yükseliş kaydetti.