CWTS Leiden Ranking 2022 sonuçlarını açıkladı
24.06.2022 / Sıralamalar

Hollanda’daki Leiden Üniversitesi bünyesindeki CWTS (Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi) Leiden Ranking, on yılı aşkın süredir veri gönderdiğimiz Clarivate Analytics grubu tarafından üretilen Web of Science veri tabanındaki bibliyografik verilere dayanarak dünyadaki belli başlı üniversiteleri derecelendiriyor. 2021 yılında 1225 üniversite değerlendirilmişti. 2022 Sıralaması ise dünya çapında 1318 üniversiteyi kapsıyor. Bu üniversiteler, 2017-2020 dönemi Web of Science tarafından indesklenen yayın sayılarına göre seçildi. CWTS Leiden Ranking, üniversitelerin yayın sayılarını belirlemek amacıyla gelişmiş bir veri toplama yöntemi kullanıyor.

CWTS Leiden Ranking üniversiteleri bilimsel etki, işbirliği, yayınlara açık erişim ve cinsiyet üzerinden istatistikler sağlayan ayrıntılı bibliyometrik göstergeler kümesi üzerinden değerlendiriyor.

CWTS Leiden Ranking 2022 sonuçlarına göre Hacettepe Üniversitesi dünya genelinde 433.,  Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 1. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den 32 üniversite sıralamaya dâhil oldu.

CWTS Leiden Ranking 2022 sonuçlarına ilişkin detaylara https://www.leidenranking.com/ranking/2022/list adresinden ulaşılabilir.